Skidresa till Dolomiterna i Italien

Välkommen med på vår uppskattade resa till Italien och mäktiga Dolomiterna. Vi hoppas Ni ska få upplevelserika och avkopplande dagar i Canazei och Alba, där vi bor i den vackra Fassadalen. Canazei kallas Dolomiternas pärla och finns mitt i det gigantiska skidområdet Dolomiti Superski, 100 mil pist vid ett 40-tal byar i 12 dalgångar. I närheten ligger de mäktiga Gruppo de Sella och Dolomiternas drottning Marmolada, 3342 meter. Skidområdet har mycket att ge till alla typer av skidåkare.

Canazei är beläget mitt i Dolomiterna och är huvudort i Valle di Fassa. Canazei är känt för sin långvariga historia inom skidsport, gästfriheten och sitt fantastiska läge. Orten är utgångspunkt för otroliga 500 kilometer sammanhängande pist med möjlighet till hela 1200 kilometer i det väldiga Superski Dolomiti. När liftarna stänger stiger pulsen i byn. Afterski med skummande öl och livemusik skruvar upp förväntningarna inför kvällen.

Resan
Utresa: Fredag - tid och plats meddelas i informationen.
Via färja Helsingborg - Helsingör, genom Danmark, vidare med båten Rödby till Puttgarden. (45 minuters överfart). Vi gör ett kortare stopp i Tyskland innan den direkta nattkörningen påbörjas. Vi stannar lördag morgon och äter frukost sedan rullar bussen vidare mot Italien och Alba di Canazei. Går allt som planerat så är vi i Alba vid lunchtid lördag, där det finns möjlighet att äta lunch innan vi rullar vidare till hotellet.
Hemresa: Lördag - ca kl. 09.30 lämnar vi Alba di Canazei. Vi äter frukost på respektive hotell sedan checkar vi ut och packar bussarna. Hemresan omvänt utresan med beräknad hemkomst till Västbo vid lunchtid på söndagen.

Skidåkning - söndag - fredag 6 dagar.

Skidbussen stannar precis utanför hotellet i Alba och det tar ca 2min till Liftstationen. Canazei ligger mitt i världens största skidområde, Dolomiti Superski. Här skiner solen 8 av 10 dagar! Liftsystemet är nytt och mellan högsta toppen och lägsta åkhöjden är det nära 2000 meter. Den dramatiska naturen är så betagande att den i sig förtjänar ett besök.
Erövra glaciärtoppen Marmolada 3250 m.ö.h., som är högsta toppen i Dolomiterna, med en fantastisk utsikt över Österrike och Schweiz eller upptäck den gömda dalen Lagazuoi. Rikta skidspetsarna mot världscupsbacken i Var Gardena eller La Villa och upplev känslan av äkta elitpist under pjäxorna. Men allt är absolut inte svart, här väntar också ett gigantiskt utbud av sköna glidbackar i blått och rött. Man kan också åka klassiska Sella Ronda där man tar sig runt bergsmassivet Sella på skidor. Om mjölksyran börjar göra sig påmind i låren efter några åk finns ingen anledning till oro. Hela systemet kryllar av välplacerade solstolar där det serveras både mat och dryck i bästa italienska livsnjutaranda. Missa inte att kolla hur långt du har åkt i pisterna på din semestervecka i enorma Dolomiti Superski.

Liftkort

www.dolomitisuperski.com

Skiduthyrning
Finns att hyra i Alba, skidor, pjäxor mm.

»
Standardpaketet
7 200 kr
»
Barn upp till 15 år
6 700 kr
Hotell:
Det är totalt 1 hotell på denna resa. Klicka på namnet för att läsa mer om hotellt.
Hotel Alba
Övrigt:
Ring för information om övriga rumstyper. Barnrabatter finns. Valuta: Euro